Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact

Friso Bouwconcept; luchtdicht snel en goed bouwen

Friso is van oudsher dé woningbouwer van het Noorden. Bouwer Aannemingsmaatschappij Friso en toeleverancier Houkesloot hebben de handen ineen geslagen en ontwikkelden een bouwsysteem met een bijzonder hoge luchtdichtheid: Het Friso Bouwconcept. Zo bouwen wij duurzame woningen, naar elk ontwerp en zowel voor grote als kleine series. De woningen worden in onze fabriek geprefabriceerd, waardoor we sneller, met een hogere kwaliteit en voor een zeer redelijke prijs seriematig woningen kunnen bouwen. Met als eindresultaat tevreden bewoners!

Friso Bouwconcept in het kort

Friso bouwt aan een duurzame toekomst. Om die duurzame toekomst te bereiken ontwikkelden wij een bouwsysteem waarbij het draait om isolatie en luchtdicht bouwen. Met dat systeem bouwen wij woningen waarin het fijn leven is. Woningen van hout en/of beton. Het Friso Bouwconcept sluit naadloos aan bij de eerste richtlijn van de Trias Energetica die de TU Delft heeft ontwikkeld: “Beperk het energieverbruik door het reduceren van de energievraag”. Dat de woningen door de prefabricage in onze moderne fabriek veel sneller, met een hogere kwaliteit én voor een zeer redelijke prijs gebouwd kunnen worden is natuurlijk mooi meegenomen. Daarbij integreren we installatieconcepten met warmtepompen, pv-panelen, laagtemperatuurverwarming en warmte-terugwinsystemen. De woningen worden in de fabriek voorzien van triple glas.

Speerpunten:

  • Hoge technische kwaliteit
  • Korte bouwtijd door prefabricage
  • Minimaal vocht bij oplevering
  • Maximale ontwerpvrijheid
  • Alle afmetingen en beukmaten mogelijk
  • Toepasbaar voor grote en kleine series
  • Hoge isolatiewaarde en luchtdichtheid Qv = 0,1
  • Laag energieverbruik
  • Aangenaam leefklimaat

Hoge luchtdichtheid

Tijdens recente metingen is een Qv10 gescoord van 0,10. De kozijnaansluitingen scoorden zelfs een Gv10-waarde van 0.000412 dm³/s*m. Dat is beduidend lager dan de geldende norma van 0,625. Hoe we dat voor elkaar krijgen? Door de betonelementen in onze fabriek al te voorzien van de hoogwaardige isolatie. Deze brengen we aan in het nog natte beton. Zo voorkomen we dat er een ‘valse luchtspouw’ ontstaat. Dit komt vaak voor als isolatie in het werk wordt aangebracht. Een valse luchtspouw van 5 millimeter zorgt ervoor dat de isolatiewaarde voor de helft afneemt!

Minimaal energieverbruik

Een tevreden bewoner, daar draait het uiteindelijk om. Dat bereiken we niet alleen door een lagere energierekening. Daarom hebben wij bij het ontwikkelen van het Friso Bouwconcept veel aandacht besteed aan het binnenklimaat van de woningen. De betonelementen van het casco worden gekoppeld door nastelbare ankers en speciale dichtingsband. Hierdoor worden de woningen luchtdicht en dus ook tochtvrij opgeleverd. De basis voor een fijn leefklimaat ligt er dan. Nu is het aan de bouwers om door hun gedrag dit fijne leefklimaat te behouden. Wij informeren hen daar graag over. Daarom krijgen ze bij oplevering een heldere handleiding en zetten we woonconsulenten in, die voorlichting geven over het gebruik van de installaties en de woning. Zo werken we aan een fijn leefklimaat.

Comfortabel wonen

Bij het Friso Bouwconcept wordt uitgegaan van het zoveel mogelijk toepassen van duurzame energie, zoals zonne-energie. Voor zover er fossiele brandstoffen toegepast worden, gaan we daar zeer zuinig mee om. Welke installaties er uiteindelijk toegepast worden, bepalen we per project. Daarbij zoeken we altijd het snijpunt tussen optimaal leefklimaat en minimaal energieverbruik. Isoleren betekent ook ventileren. Daarom is er extra aandacht voor een optimale manier van ventileren. Om te zorgen dat de woningen behaaglijk zijn passen we volledig of deels mechanische ventilatie toe. Zowel het gebruik van balansventilatie met WTW, als het toepassen van CO2-gestuurde ventilatieroosters voor natuurlijke luchttoevoer zijn mogelijk. Zo houden we het energieverbruik laag. Dat levert een fikse besparing op de energiekosten op.

Terug naar overzicht

Projecten

Nieuwbouw 21 woningen Zuid-Scharwoude

Nieuwbouw 21 woningen Zuid-Scharwoude

Nieuwbouw 8 woningen Tuitjenhorn

Nieuwbouw 8 woningen Tuitjenhorn

28 woningen Hallum Menaam Bitgummole Berltsum

28 woningen Hallum Menaam Bitgummole Berltsum

Bekijk alle projecten