Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Verbouw en restauratie pand Oude Boteringestraat Groningen
Project Verbouw en restauratie pand Oude Boteringestraat Groningen
Partners n.v.t
Sector
wonen
Opdrachtgever Bulten Vastgoedmanagement B.V.
Contractvorm
bouwteam
Contactpersoon Hendri Pannekoek
wonen

Verbouw en restauratie pand Oude Boteringestraat Groningen

In opdracht van Bulten Vastgoedmanagement realiseert Jurriëns Noord (onderdeel van Friso Bouwgroep) de verbouw van 10 woningen aan de Oude Boteringestraat in Groningen. De voormalige woning wordt omgebouwd tot 10 zelfstandige wooneenheden in het bestaande pand. Om het karakteristieke van het pand te behouden, bouwtechnisch in een goede staat te brengen en het gereed te maken voor de toekomst heeft de opdrachtgever, in samenspraak met de gemeente gekozen voor een grondige aanpak en verbouw van het pand.

Oude Boteringestraat 56. Groningen

Grootschalige aanpak noodzakelijk

Het gaat om de verbouwing van elf onzelfstandige wooneenheden tot tien zelfstandige wooneenheden van minimaal 24 m2. Het pand zou in eerste instantie alleen gerenoveerd worden, maar al snel werd duidelijk dat het pand in slechte staat verkeerd en grootschalige aanpak noodzakelijk is. De buitenmuren van het beeldbepalende pand worden behouden en zullen in originele staat worden gerestaureerd.

Ruwbouw

De overige onderdelen worden volledig vernieuwd. Zo worden binnen de bestaande muren nieuwe verdiepingsvloeren aangebracht. Hiervoor wordt een staalconstructie geplaatst op een betonnen vloer. Tussen de portalen worden balken gelegd waarop de vloer kan worden aangebracht. Zodra de vloeren zijn aangebracht wordt het dak gerealiseerd. Na de ruwbouw wordt het inbouwpakket (afbouw etc.) aangepakt.

Volledig gasloos

De woningen worden volledig gasloos opgeleverd. Projectleider Hendri Pannekoek: “De belangrijkste opgave voor ons is een eindproduct afleveren dat voldoet aan de huidige eisen, voldoet aan het  wensenpakket van de opdrachtgever én dat de woningen geschikt zijn voor de beoogde doelgroep” De werkzaamheden in de ruwbouwfase tot en met het wind- en waterdicht maken van het pand lopen vanaf februari 2022 t/m juli 2022. De afbouwfase start na de zomervakantie op. De oplevering van het gehele project zal naar verwachting eind december 2022 plaatsvinden.