Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Nieuwbouw brede school Reitdiep Groningen
Project Nieuwbouw brede school Reitdiep Groningen
Partners DOK architecten Amsterdam
Sector
lerensport
Opdrachtgever Gemeente Groningen Dienst OCSW Groningen
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon N.v.t.
lerensport

Nieuwbouw brede school Reitdiep Groningen

In de wijk Reitdiep te Groningen realiseerde Aannemingsmaatschappij Friso in opdracht van de gemeente Groningen een nieuwe huisvesting voor openbaar als het christelijk basisonderwijs, een peuterspeelzaal, naschoolse opvang, een kinderdagverblijf en een gymlokaal.

Slenk 2, Groningen

Nieuwbouw Brede School Reitdiep Groningen

Brede School Reitdiep volledig van hout

Alle functies in het gebouw komen uit op een binnenplein. Het hele gebouw is opgetrokken uit duurzaam hout en is voorzien van een sedum dak. De Brede School wordt verwarmd d.m.v. WKO met warmtepompen en is voorzien van vloerverwarming. De EPC-waarde ligt een derde lager dan de standaardeisen. In de school kunnen ca. 400 leerlingen worden gehuisvest. Het nieuwe gebouw heeft een bruto vloeroppervlakte van ca. 3.800 m2.Het ontwerp is van Gianni Cito (DOK Architecten). Dit project was genomineerd voor mooiste houtproject van 2011.

Duurzaamheid

De binnenwanden, de draagconstructie, de kozijnen en de buitenwanden zijn gemaakt van hout. Latje voor latje zijn de mahoniehouten, gelamineerde houtlatten op het raamwerk aan de buitenzijde getimmerd. Door de natuurlijke uitstraling van dit hout valt de school vanaf de straatzijde weg tegen de achterliggende omgeving.

Eenvoudige indeling

Brede School Reitdiep heeft een bruto vloeroppervlak van 3.800 m2. Een grote school, maar door de heldere indeling het  overzichtelijk. In het gedeelte waar de openbare basisschool zit, volgt na twee klaslokalen een lokaal voor de naschoolse opvang. In het deel van de Christelijke basisschool komt na twee klaslokalen steeds een toiletblok. De school bestaat uit vakken: kozijn- en houtskeletbouwelementen en gelamineerde liggers voor de draagconstructie. Hierdoor ontstaat een rustig repeterende gevel. Qua vorm is de school opgebouwd uit ringen. De buitenste ring is de gracht met aansluitend de lange gang. De binnenring bevat de lokalen en toiletten, met aan de binnenzijde rondom een luifel. En in het hart bevindt zich het omsloten schoolplein. Deze wordt per gebruiker op een natuurlijke manier afgezet met heggen en boompjes.

Eigen kleur

De verschillende ruimten in de Brede School hebben elk hun eigen heldere kleur. Voor zowel de Openbare als de Christelijke basisschool was er gekozen voor geeltinten, het kinderdagverblijf en peuterspeelzaal zijn herkenbaar aan de blauw/paarse kleuren, de gezamenlijke ruimten, zoals de sanitaire ruimten zijn  groen en de gymzaal is voorzien van frisse oranjetinten. Al deze kleuren komen terug in de deuren en in het tegelwerk. De wanden in de gang zijn populieren multiplex white wash geschilderd en de vloeren, ook in de lokalen, zijn voorzien van marmoleum.