Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Monumentaal woonhuis 't Zandt versterking
Project Monumentaal woonhuis 't Zandt versterking
Partners Zie betrokken partijen
Sector
wonen
Opdrachtgever Nationaal Coordinator Groningen
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Hendri Pannekoek
wonen

Monumentaal woonhuis 't Zandt versterking

In opdracht van Nationaal Coördinator Groningen werkt Jurriëns Noord momenteel aan de bouwkundige versterking van een monumentaal woonhuis in het aardbevingsgebied in Groningen. Het voormalige bankgebouw uit 1924 wordt aan de voorkant versterkt, het achterhuis wordt vervangen door nieuwbouw. Eind 2021 verwacht Jurriens Noord de woning op te leveren zodat de bewoners weer een veilige woonplek hebben.

't Zandt, Groningen

Vervangende nieuwbouw en versterken

Door de bevingen in het Groningse aardbevingsgebied heeft de monumentale woning aan de Hoofdstraat in ’t Zandt schade opgelopen. In opdracht van NCG voert Jurriëns Noord de vervangende nieuwbouw en het versterken van de woning uit. De wanden worden volledig versterkt doormiddel van wapening in sleuven en netwapening. De erkers zullen verwijderd worden en opnieuw worden opgebouwd met een staalskelet en nieuwe omkleding. De bestaande houten vloeren op de begane grond worden verwijderd en vervangen door schuimbeton en gewapende betonvloer. De verdiepingsvloeren worden versterkt door extra balken en een dubbel laag verspringend multiplex. Daarnaast wordt de kapconstructie versterkt met extra sporen/gordingen multiplex beplating.


Naast de versterking wordt de woning voorzien van een betonkelder, waar de originele kluisdeur van de voormalige bank ingebouwd gaat worden. Naar verwachting wordt de woning eind 2021 opgeleverd.


Betrokken partijen: