Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
289 studentenappartementen Kenniscampus Leeuwarden
Project 289 studentenappartementen Kenniscampus Leeuwarden
Partners Mecanoo
Sector
wonen
Opdrachtgever StudentStay
Contractvorm
bouwteam
Contactpersoon Jan Boorsma
wonen

289 studentenappartementen Kenniscampus Leeuwarden

Op de Kenniscampus in Leeuwarden komen er twee woontorens met in totaal 289 studentenappartementen bij. De gebouwen worden naast de drie bestaande woontorens op de campus door Aannemingsmaatschappij Friso en in opdracht van StudentStay gerealiseerd.

Kenniscampus, Leeuwarden

Twee woontorens met in totaal 289 appartementen

StudentStay verhuurt al drie woontorens aan de Ubbo Emmiuslaan, ten noorden van het Rengerspark. De huidige huisvesting biedt ruimte aan zo’n 300 studenten. Na vijftien jaar ontwikkeling worden nu ook de laatste twee woontorens gebouwd. Deze worden iets verderop gerealiseerd. In het bestemmingsplan heeft de gemeente al rekening gehouden met 600 woningen op de Kenniscampus. Dit aantal wordt bijna gehaald als de woontorens gereed zijn. Aannemingsmaatschappij Friso bouwde eerder de drie bestaande woontorens en heeft nu als eerst de realisatie van de (fiets)kelders van beide woontorens en de bouw van de meest oostelijke toren in opdracht.


Er wordt gestart met de bouw van de meest oostelijke toren. Deze bestaat straks uit vijf bouwlagen met in totaal 108 studio’s. Naar verwachting zijn de studio’s in de zomer van 2022, voor de start van het nieuwe schooljaar, gebruiksklaar. Vervolgens wordt de tweede woontoren gerealiseerd bestaande uit acht bouwlagen met 180 appartementen. De nieuwe woontorens zijn net als de bestaande gebouwen ontworpen door het Delftse Architectenbureau Mecanoo. De nieuwe woontorens worden voorzien van balkons en meer om de nieuwe huurders meer ruimte te bieden. Ook worden de torens straks voorzien van specifiek metselwerk.

Naar verwachting wordt de meest oostelijke woontoren in de zomer van 2022, voor de start van het nieuwe schooljaar, opgeleverd. De tweede woontoren moet in de zomer van 2023 gebruiksklaar zijn.

Nieuwsberichten

Friso Bouwgroep en Studentstay slaan eerste paal voor nieuwbouw 289 appartementen op Kenniscampus Leeuwarden

Hoogste punt voor studentenwoontoren op kenniscampus Leeuwarden

Hoogste punt voor 'Toren West' op kenniscampus Leeuwarden